Send en E-post til Tannlegegården Barth i Bodø.

Send oss en E-post

Ring 93 47 20 00

Eller send SMS

Tanntrekking

Har du en vond tann eller en plagsom visdomstann? Av og til er vi nødt til å fjerne tannen. Våre dyktige tannleger har lang erfaring, og får deg til å slappe av i rolige omgivelser. Vi ønsker å være best på omsorg og oppfølging av våre pasienter.

 

Når du kommer til timen vil vi først oppdatere dine helseopplysninger. Medisiner eller kosttilskudd kan påvirke blødning og tilheling etter fjerning av tenner. Det er derfor viktig at vi får vite hvilke medisiner du bruker, og om du ellers er frisk. Hvis du er engstelig, og ønsker beroligene medisin først, kan dette avtales på forhånd.

 

Vi tar et røntgenbilde for å se hvordan roten på tannen ser ut, og for å se hvordan tannen ligger i kjeven. Hos oss er bedøvelse en selvfølge! Når vi er sikre på at du er nok bedøvet, løsner vi tannen forsiktig før den fjernes. Noen ganger velger vi å splitte tannen i to deler først, for å få tannen lettere ut.

 

Når tannen er fjernet legger vi press på området for å stoppe blødning, og for å presset såret/åpningen etter tannen sammen. Av og til syr vi litt, for å minske ubehaget etter tanntrekkingen.


 Før du går får du instruks om når du kan spise/drikke, og du vil få en resept på smertestillende tabletter. Hvis vi har sydd, får du normalt time for etterkontroll og fjerning av sting etter ca en uke.

 

Vi vet at det er vanlig med smerter de neste dagene, og prøver derfor å ringe alle som har trukket en tann dagen etter, for å høre hvordan de har det.

 

 

Informasjon til deg etter tanntrekking:

1. For å forhindre forsinket sårtilheling bør du:

Unngå å spise, drikke og skylle de første to timene etter behandling.

 

2. Røyking og røykeplaster bør avventes i minst 6 timer

Unngå hard trening i 3 dager

 

3. Vent med å pusse området til etter 1-2 døgn og sørg for å pusse forsiktig.

 

4. Skyll munnen med Corsodyl forsiktig 1-2x daglig

 

5. Sov med hodet litt hevet, gjerne med et håndkle på puta for å unngå søl på sengetøy. Såret kan blø litt de første dagene.

 

6.Smerte og noe hevelse er vanlig i 7-10 dager etter en tanntrekking.Smerten er ofte værst på dag 2-4 etter en tanntrekking. Slapp av hvis du kan.

 

7. Er du bekymret eller lurer på noe? Ring oss på tlf. 93472000! Vi hjelper deg gjerne, og kan alltid sette opp en ekstra kontrolltime hos en av våre tannleger hvis du ønsker.

 

 

Hva skjer etterpå?

Når tannen fjernes vil det bli en åpning i tannrekken. Noen syntes dette er plagsomt eler skjemmende, og ønsker derfor ny tann. Vi anbefaler ofte at tannen blir erstattet for å unngå overbelastning på nabotenner og for å bevare tyggefunksjonen.

 

Det finnes da flere alternative løsninger. Under kan du lese mer om noen av disse løsningene:

1. Implantat - Et tannimplantat er en permanent erstatning for en manglende tann. En implantatskrue skrus inn i kjevebenet og erstatter dermed tannroten som mangler. En krone settes på toppen. (pris 18.000kr-22.000kr pr.tann)

 

2. En bro er en kunstig tann som erstatter en eller flere manglende tenner. En bro bygges og stiftes på dine nabotenner og fungerer dermed som et fast mellomledd. Broes settes på de preparerte nabotenner på hver side av den kunstige tannen, så det blir dannet en sammensetning mellom tennene.

 

Protese/spoon – Et gebiss som erstatter tapte tenner. Avtagbart, og kan være vanskelig å få til å sitte godt. Ofte brukt som midlertidig løsning før event. implantat. Pris fra 3000-13.000kr. Prisen varierer ut fra type protese og hvor mange tenner den erstatter.

 

Tannlege Bodø, Tanlegegården Barth AS

Adresse:
Tannlegegården Barth AS
Hålogalandsgata 9
8001 Bodø

Åpningstid 07:00 – 16:00

Vi er plassert mellom Radisson Blu

(SAS-hotellet) og Fylkeshuset

IDEELT FOR DEG SOM HAR ET STYKKE Å REISE

E-post: post@tannlegegarden.no

 

Org nr 998 416 434

Tanlegegården Barth AS bruker Cerec maskin for å lage krone og bro på 90 minutter.
Tanlegegården Barth AS bruker Zeiss mikroskop i all behandling.